Skolebus

Rantzausminde Skole har sin helt egen bus og vi bruger den flittigt.
Det er en vigtig del af skolens opgave at vise eleverne forskellige aspekter af samfundet, og dette gøres bedst i en kombination af hverdagens undervisning og med ture uden for skolens matrikel. Derfor vil I som forældre også opleve, at Jeres barn ofte er på forskellige ture i løbet af et skoleår.

At vi har vores helt egen bus, har bidraget med fleksibilitet og ikke mindst muligheder i forhold til den daglige undervisning. Bussen har betydet, at vi er langt mere frit stillet i hverdagen, og at vi nu i stigende grad tager elever med ud til forskellige faglige relevante destinationer.

Når elever på 9. årgang arbejder med den Kolde Krig, er det helt oplagt at besøge Langelandsfortet.

Senest har 7. årgang besøgt Tirpitz-museet ved Blåvandshuk i forbindelse med forløb om den danske besættelse. Ligeledes tager vores lærere i kristendomskundskab gerne eleverne med på besøg i en Moské i Odense.

Skolen har nogle lærere, som har kørekort til bussen.
Udover fleksibiliteten, bussen som bekendt bidrager med, ser vi også, at eleverne oplever turene ud af huset, som et forfriskende indslag der bryder hverdagens skoleskema.

Image

En tur ud af huset gør noget godt for elevernes trivsel og ikke mindst for fællesskabet i en klasse.

De får oplevelser sammen, og samtidigt får de også en konkret virkelighed koblet på den daglige undervisning. Alene af den grund, er vi meget glade for vores bus.